Ortak Dersler Öğrenci Sınav Uygulama Kuralları

1. Ortak kodlu derslerin sınavları Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğünce ilan edilen tarih ve saat aralığında online yapılacaktır. Öğrencilerimiz mobil telefon, tablet ve bilgisayar üzerinden sınava katılabilirler.

2. Öğrencilerin sınav ortamında yalnız bulunması ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan bireysel olarak cevaplaması zorunludur.

3. Sınav sorularının her türlü ortamda kopyalanması ve paylaşılması, yasalarımızca suç teşkil etmekte ve bu tür eylemlerin cezai sorumluluğu bulunmaktadır.

4. Herhangi bir etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

5. Canvas sistemi ile ilgili her türlü sorunuz ve talebiniz için estuzem@eskisehir.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

6. Öğrenciler ilan edilen saat aralığında istedikleri bir saat diliminde sınava girebilirler, ancak saat 19.00 itibariyle sınav sona erecektir. Sınava giriş saatinin, bu durum göz önünde bulundurularak belirlenmesi uygun olacaktır. Örneğin saat 18.50’de sınava giren öğrencinin süresi sadece 10 dakika ile sınırlıdır.

7. Sınav programının teknik özelliği nedeniyle her ders için sınava aynı anda yaklaşık 200 kişi kabul edilecektir. Bu nedenle sınava giremeyen öğrenci bir süre sonra tekrar giriş yapmalıdır. Sınav başlatıldıktan sonra herhangi bir nedenle çıkış yapan öğrenci 30 dakikası dolmamışsa sınava tekrar girebilir. Ancak 30 dakikalık süresi dolan bir öğrenci sınava tekrar giremez.

8. Her bir dersin sınav süresi 30 dakikadır. Bu süre içerisinde öğrenci başladığı bir testi tamamlamak zorundadır. Sınav süresi içerisinde geri giderek soruyu görmek ve cevabını değiştirmek mümkün olacaktır.

9. Sınav tamamlandıktan (Sınavı Gönder butonuna tıklandıktan) sonra tekrar giriş mümkün olmayacaktır.

10. Sınav esnasında internet kesintisi, elektrik kesintisi ya da sistemsel bir hata nedeniyle sınavını tamamlayamayan öğrenci mazeret sınavı talebinde bulunabilir. Bu sebeplerle başvuracak öğrencilerin mazeret talebi sınav esnasında yaşadıkları sorunun sistem kayıtları incelenerek değerlendirilecektir.

11. Öğrencilerimiz mazeret taleplerini 21 Mayıs 2020 saat 18:00'e kadar bağlantıda yer alan anket formunu doldurarak iletebilirler. Mazeret sınavı başvurusu kabul edilenler 22 Mayıs 2020 tarihinde ESTUZEM sayfasında ilan edilecektir. Mazeret Sınavı Başvuru Formu